DOĞA VE DÖNÜŞÜM KİTAPLARI, MOLLY, PİM VE MİLYONLARCA YILDIZ

 

Molly okula giden bir kız çocuğudur ve tek isteği en yakın arkadaşı Ellen’in ki gibi sıradan bir hayatı, sıradan bir ailesi olmasıdır. Molly’ nin babası Küba'ya gidip ortadan kaybolmuştur. İkiz ağabeyleri de karavanla Fas, Küba gibi yerleri gezer. Annesi bitkilerle karışımlar yapar.

Evlerindeki raflar; kitaplar, saksı bitkileri, uzak ülkelerden alınmış biblolar, şişelerle doludur. Evleri İran halıları ve desenli ışıl ışıl minderler, büzgülü perdeler gibi çingene karavanına benziyor. Molly, sahip olduğu tüm bu özelliklerden utanır ve bunu gizler. Herkes gibi normal, sıradan bir aileye sahip olmak ister ve sıradan davranmaya çalışır.

Günlerden bir gün annesi hazırladığı bitkisel karışımı yanlışlıkla içince bir ağaca dönüşür. O günden sonra Molly’ nin hayatı alt üst olur. En yakın arkadaşı Tim’le annesini yeniden insana çevirmek için uğraşırlar.  Neyse ki annesi yeniden insana dönüşür. Bu süreçte dönüşen sadece annesi değildir. Molly, Pim ve Ellen de kendi hayatlarına dair dönüşüm geçirirler.

Molly, Pim ve Milyonlarca Yıldız’da herkes kendi içindeki alışılmadık mucizeyi keşfeder. Bilgelikle ve doğayla harmanlanmış derin bir kitap. Heyecanlı ve merak uyandıran bölümlerden oluşuyor. Altını çizdiren ve sadece o altı çizili yerlerden bile derin anlamlar çıkartan ve bunca derinliğe rağmen basit, yalın bir anlatımı;  olay örgüsü olan bir kitap. Molly, annesinin bitkilere olan ilgisini bu kadar yadırgadıktan sonra kendisi de kitabın sonunda tıpkı annesininki gibi bir bitki deftere yazmaya başlar. Kitabın sonunda Molly’nin bitki defterinden sayfalara da yer verilmiş. Molly’nin defterinde hangi bitkinin neye iyi geldiği ve nasıl hazırlanacağı anlatılıyor.

“Yaraları olur. Bazen bu yaralar kapanır ve ağaç büyür bazen de yaraları kapanmasa da büyür. (Tıpkı bizim gibi ) “

 “Hayatınız diğerlerinden çok farklı olduğu zaman istediğiniz türde bir yalnızlıktı bu sayfa.”

“Cesurların en cesuru için bile annesinin bir ağaca dönüşmesini seyretmek korkunç bir şeydir.”

Kitap Adı: Molly, Pim ve Milyonlarca Yıldız

Yazar: Martine Murray

Resimleyen: Martine Murray

Çeviren: Tuğçe Özdeniz

Yayınevi: Can Çocuk

Sayfa Sayısı: 248

Yaş Aralığı: 9 - 10 - 11

Türü: Roman

Yorumlar