Kerevizli
Havuç Salatası İçin Malzemeler
2
adet orta boy havuç
1
adet küçük boy kereviz
Bir
miktar iri doğranmış ceviz
Mayonez
Yoğurt
2
yemek kaşığı zeytinyağı
İsteğe
göre tuz
Kerevizli
Havuç Salatası Hazırlanışı
Kerevizlerin
kabuklarını soyup rendeleyin. Kararmaması için soyup rendeledikten sonra
limonlu tuzlu suya atın. Havuçların kabuklarını soyup rendeleyin. Geniş bir
tavaya bir iki yemek kaşığı zeytinyağı koyun.
Kerevizlerin
limonlu tuzlu suyunu yıkayıp avcunuzla fazla suyunu sıkıp tavaya atın.
Havuçları ve cevizleri de tavaya atıp kısık ateşte pişirin. Havuçlar
yumuşadıktan sonra bütün malzemeleri geniş bir kaba alın.
Ayrı
bir kapta mayonez ve yoğurdu iyice çırpın. Malzemeler soğuduktan sonra hepsini
çukur bir kaseye alıp karıştırın.
Soğuk
servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder