Sardalya
ile tanışıklığımız geçen yaz yaptığımız Çanakkale gezimize dayanıyor. O zamana
kadar evimizin favori balığı hamsiydi. Bir Akdenizli olarak hamsiye hayranlık
duymanın yanı sıra sardalya hayranlığımız da başladı. Omega-3 yağ asitleri
yönünden zengin olan sardalya, kılçıklarının kolayca temizlenmesi bakımında
çocukların da rahatlıkla yemesini sağlıyor.
Çıtır çıtır Sardalya ve hamsiyi en sevdiğimiz pişirme şekli ise mısır unuyla tavada pişirmek.
Hazırlaması ve yemesi oldukça pratik olan sardalya tava için ihtiyacımız olan malzemeler;
3,4
yemek kaşığı ince mısır unu
1
tatlı kaşığı zeytinyağı
1
çay kaşığı tuz
Balık
tavası
Sardalya Tava Hazırlanışı
Bir
kabın içine mısır unu ve tuz koyup karıştırın.
Sardalyaları
iyice yıkadıktan sonra mısır ununa bulayıp balık tavasına sırayla dizin.
Kısık
ateşte pişirirken tavanın boş kısımlarına zeytin yağını gezdirin.
Alt
kısmı pişen sardalyaların tersini çevirip kızarana dek pişirin.
Afiyet
olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder