SARDALYA TAVA

 Sardalya ile tanışıklığımız geçen yaz yaptığımız Çanakkale gezimize dayanıyor. O zamana kadar evimizin favori balığı hamsiydi. Bir Akdenizli olarak hamsiye hayranlık duymanın yanı sıra sardalya hayranlığımız da başladı. Omega-3 yağ asitleri yönünden zengin olan sardalya, kılçıklarının kolayca temizlenmesi bakımında çocukların da rahatlıkla yemesini sağlıyor.

Çıtır çıtır Sardalya ve hamsiyi en sevdiğimiz pişirme şekli ise mısır unuyla tavada pişirmek.

Hazırlaması ve yemesi oldukça pratik olan sardalya tava için ihtiyacımız olan malzemeler;

3,4 yemek kaşığı ince mısır unu

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

Balık tavası

Sardalya Tava Hazırlanışı

Bir kabın içine mısır unu ve tuz koyup karıştırın.

Sardalyaları iyice yıkadıktan sonra mısır ununa bulayıp balık tavasına sırayla dizin.

Kısık ateşte pişirirken tavanın boş kısımlarına zeytin yağını gezdirin.

Alt kısmı pişen sardalyaların tersini çevirip kızarana dek pişirin.

Afiyet olsun.

Yorumlar