EKŞİLİ KÖFTE

 

Ekşili Köfte İçin Malzemeler

500 gram dana kıyma

1 tane kuru soğan

1 kahve fincanı kırık pirinç

1 yumurta beyazı

Üzerine bulamak için 3 yemek kaşığı un

2 tane havuç

2 tane patates

1 su bardağı haşlanmış nohut(isteğe bağlı)

Birkaç dal maydanoz

Tuz, karabiber, zeytinyağı

Terbiyesi için:

1 yumurta sarısı

Yarım limon

3 yemek kaşığı yoğurt

Ekşili Köfte Hazırlanışı

Derin bir kabın içine kıyma, ince kıyılmış soğan, bir yumurta beyazı, tuz, karabiber ve yıkanmış pirinci koyup iyice yoğurun. Yoğurduktan sonra minik top şeklinde avcunuzda yuvarlayın. Geniş bir kabın içine iki yemek kaşığı un koyun. Yuvarladığınız köfteleri unlu tepsiye alın.

Havuçları ve patatesleri küp şeklinde doğrayın. Bir tencerenin içine zeytinyağı koyup havuçları tencereye koyun. Havuçların rengi değişince patatesleri de tencereye ilave edin. Bir iki dakika pişirdikten sonra sebzelerin üzerine geçecek kadar tencereye su ilave edin. Sebzeler kaynadıktan sonra köfteleri ve nohutu tencereye ekleyip üzerine iki, üç su bardağı su ekleyin. Yemeğiniz kaynadıktan sonra altını kısın ve yaklaşık 15 dakika daha pişirmeye devam edin.

Ekşili Köfte yemeğinin terbiyesi için bir kabın içine tuz, karabiber, yumurta sarısı, yarım limonun suyunu ve yoğurdu ekleyip iyice çırpın. Kaynayan sudan azar azar terbiyenin üzerine döküp bir yandan da kesilmesin diye karıştırın. Terbiye ılıdıktan sonra azar azar tencereye dökün ve köfteler dağılmasın diye hafif hafif karıştırın. 5 dakika da terbiyesiyle pişirdikten ince kıyılmış maydonozları da tencereye koyun. Sonra sıcak sıcak servise sunun. Ekşili köfte yemeğiniz hazır. Elinize sağlık, afiyet olsun.

 

Yorumlar