EŞLEŞTİRME VE HİKAYE KARTLARI

Hafıza kart oyunları çocuğun gördüğü görseli aklında tutmayı ve gördüklerini hatırlamasını sağladığı için görsel hafıza ve algı yeteneğinin gelişmesine önemli katkılar sağlıyor.

Bunun yanı sıra özellikle muhakeme, dil becerisi, sosyalleşme, dikkat, duygusal gelişimi, analitik düşünme becerisini ve idrak yeteneklerinin gelişmesini önemli ölçüde destekliyor.

Hafıza kart oyunları, farklı nesneler ve görsellerle düzenli aralıklarla oynandığında, çocuklarda odaklanma becerisini arttırıyor. Çok basit gibi görünse de eşini bul gibi hafıza oyunları ile zihin jimnastiği yapmış oluyorsunuz. Eşini Bul gibi hafıza kart oyunları, ailece her yaş gurubuyla birlikte rahatça oynanabilen oldukça keyifli bir oyun.

Eşleştirme kartlarını evde kendiniz hazırlayabileceğiniz gibi farklı seçenekleri de eğitici oyun reyonlarında kolaylıkla bulabilirsiniz. Hafıza kart oyunlarının eşleştirme oyunu şeklinde oynanmasının yanında başka bir özelliği de hikayeleştirme özelliğinin olmasıdır.

Çocuklarla oynarken kartların arka yüzünü çevirip her birimiz rast gele 5 tane kart seçiyoruz. Seçtiğimiz kartları bir süre inceleyip kartlardaki görsellerden bir hikaye oluşturuyoruz. Eğer tıkandığımız bir yer olursa ya da oyunu uzatmak istersek bir kişiyle birer kart değişimi yapıyoruz. Ortaya oldukça keyifli ve eğlenceli hikayeler çıkıyor. Hikayeleri oluştururken vaktin nasıl geçtiğini anlamıyoruz.

Görseldeki hafıza kartlarını yaklaşık iki yıl önce İkea’dan almıştım. 72 parçadan oluşan kartlar 3 yaş ve üzeri herkesle oynanabilir. Kalın karton ve oldukça sert bir yapısı olduğu için hala sağlamlığını koruyor.

 

 

 

 

 

Yorumlar