MARUL CACIĞI TARİFİ

 Marul Cacığı İçin Malzemeler

5, 6 adet marul yaprağı

1 diş sarımsak

Bir kase yoğurt

Tuz, kuru nane

Marul Cacığı Hazırlanışı

Herkese merhaba, hazır kış mevsimi gelmişken marullar da tezgahlardaki yerini almışken gelin güzel bir marul cacığı yapalım. Aslında salatalıkla yaptığımız cacıktan hiçbir farkı yok. Aradaki tek farkı tadında gizli. Üstelik yemesi de çok keyifli. Marul yapraklarını yıkayıp ince ince kıyın. Ayrı bir kabın içine rendelenmiş sarımsak, tuz ve yoğurdu koyup karıştırın. Doğranmış marulu yoğurtlu karışımın içine ilave edin ve karıştırın. Üzerine kuru nane serperek servise sunun. Afiyet olsun.


 

Yorumlar