Geç
gelen sonbahar erkenden gidip yerini kışa bırakacak gibi görünüyor. Havalar birden
soğumaya başladı. Bu da demek oluyor ki sıcak çorba sezonu başladı. Bir kaşık,
bir kaşık daha derken tencerenin başında, ikinci kaseyi doldururken
bulabilirsiniz kendinizi. Mutfağı saran mis kokusuyla iştahları kabartan nefis
bir çorba tarifi ile sizleri baş başa bırakıyorum. Şimdiden herkese afiyet,
şifa olsun.
Mısır Unu Çorbası İçin Malzemeler:
3
yemek kaşığı mısır unu
3
yemek kaşığı tereyağı
3
yemek kaşığı tel şehriye
2.5
su bardağı süt
2,5
buçuk su bardağı su
Sos İçin Malzemeler:
2
yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kekik
Mısır
Unu Çorbası Hazırlanışı:
Bir
tencerenin içinde tereyağını eritin. Tereyağı eridikten sonra mısır unu ve tel
şehriyeyi aynı anda tencereye ekleyin. Kısık ateşte karıştırarak un ve şehriye
kızarıp renk değiştirene dek pişirin.
Ardından
sütü ve suyu tencereye ekleyip kaynayana dek karıştırın. Tuzunu ilave edin.
Çorba kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp sosunu hazırlamaya başlayın.
Sosu
hazırlamak için zeytinyağını bir tavaya koyun. Tüm baharatları kavurup çorbanın
üzerine döküp karıştırın. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder