MISIR UNU ÇORBASI

Geç gelen sonbahar erkenden gidip yerini kışa bırakacak gibi görünüyor. Havalar birden soğumaya başladı. Bu da demek oluyor ki sıcak çorba sezonu başladı. Bir kaşık, bir kaşık daha derken tencerenin başında, ikinci kaseyi doldururken bulabilirsiniz kendinizi. Mutfağı saran mis kokusuyla iştahları kabartan nefis bir çorba tarifi ile sizleri baş başa bırakıyorum. Şimdiden herkese afiyet, şifa olsun.

Mısır Unu Çorbası İçin Malzemeler:

3 yemek kaşığı mısır unu

3 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı tel şehriye

2.5 su bardağı süt

2,5 buçuk su bardağı su

Sos İçin Malzemeler:

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kekik 

Mısır Unu Çorbası Hazırlanışı:

Bir tencerenin içinde tereyağını eritin. Tereyağı eridikten sonra mısır unu ve tel şehriyeyi aynı anda tencereye ekleyin. Kısık ateşte karıştırarak un ve şehriye kızarıp renk değiştirene dek pişirin.

Ardından sütü ve suyu tencereye ekleyip kaynayana dek karıştırın. Tuzunu ilave edin. Çorba kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp sosunu hazırlamaya başlayın.

Sosu hazırlamak için zeytinyağını bir tavaya koyun. Tüm baharatları kavurup çorbanın üzerine döküp karıştırın. Afiyet olsun.

 

 

Yorumlar