PEKMEZLİ UN HELVASI

 

Pekmezli Un Helvası İçin Malzemeler

2 su bardağı un

1 çay bardağı pekmez

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağı su

120 gram tereyağı

Yarım çay kaşığı toz tarçın

1 avuç dolusu iri doğranmış ceviz

 

Pekmezli Un Helvası Hazırlanışı

Derin bir kabın içine pekmez, şeker ve sütü koyup şeker eriyene kadar çırpma teli ile çırpın.

Tencerenin içine tereyağını koyup kısık ateşte eritin.

Tereyağı eridikten sonra unu ilave edip orta ateşte sürekli karıştırın.

Unun kokusu çıkıp rengi değişince ceviz, tarçın ve pekmezli karışımı tencerenin içine ekleyin.

Pekmezli karışımı eklerken yoğun bir buhar çıkacak, bu yüzden karışımı ekledikten sonra hemen tencerenin kapağını kapatın, elinizi yakmamaya dikkat edin.

Un helvası suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirmeye ve karıştırmaya devam edin. Biraz ılıdıktan sonra elinizle şekil verebilir ya da herhangi bir kapla sunum yapabilirsiniz.

Pekmezli un helvası servise hazır. Şimdiden elinize sağlık, afiyet olsun.

 

 

 

Yorumlar