Pekmezli Un Helvası İçin Malzemeler
2
su bardağı un
1
çay bardağı pekmez
1
su bardağı toz şeker
1
su bardağı süt
1
su bardağı su
120
gram tereyağı
Yarım
çay kaşığı toz tarçın
1
avuç dolusu iri doğranmış ceviz
Pekmezli Un Helvası
Hazırlanışı
Derin
bir kabın içine pekmez, şeker ve sütü koyup şeker eriyene kadar çırpma teli ile
çırpın.
Tencerenin
içine tereyağını koyup kısık ateşte eritin.
Tereyağı
eridikten sonra unu ilave edip orta ateşte sürekli karıştırın.
Unun
kokusu çıkıp rengi değişince ceviz, tarçın ve pekmezli karışımı tencerenin
içine ekleyin.
Pekmezli
karışımı eklerken yoğun bir buhar çıkacak, bu yüzden karışımı ekledikten sonra
hemen tencerenin kapağını kapatın, elinizi yakmamaya dikkat edin.
Un
helvası suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirmeye ve karıştırmaya devam edin. Biraz
ılıdıktan sonra elinizle şekil verebilir ya da herhangi bir kapla sunum
yapabilirsiniz.
Pekmezli
un helvası servise hazır. Şimdiden elinize sağlık,
afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder