Humus İçin Gerekli Malzemeler
1 çay bardağından bir parmak az zeytinyağı
1 çay bardağı tahin
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet limon
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Bir tutam kimyon
Humus Hazırlanışı
Pürüzsüz bir humus tarifi için haşlanmış nohutların
kabuklarını mutlaka soymalısınız. Nasıl olsa blender ile eziyorum diyerek
nohutların kabuklarını soymadan yaptığım bir gün istediğim pürüzsüz kıvama
ulaşamamıştım. O gün bu gündür humus yaparken nohutların kabuklarını soyup
yapıyorum. Nohutları çok haşlayınca kabukları daha kolay soyuluyor.
Nohutları soyduktan sonra sarımsakları ezin. Limonun suyunu
sıkın. Bütün malzemeleri derin bir kaba alın ve blender ile pürüzsüz bir kıvama
gelene dek ezin. Servis kabınıza alıp üzerini dilediğiniz baharatla
süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tarifiniz güzel görünüyor ama biz yapabilir miyiz bilemedim.
YanıtlaSilMerhaba, sevgili UC. Tarifte yapamayacağınızı düşündüğünüz kısmı yazarsanız size yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. Sevgiler
Sil