HUMUS TARİFİ

Humus İçin Gerekli Malzemeler

1 çay bardağından bir parmak az zeytinyağı

1 çay bardağı tahin

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 adet limon

2 diş sarımsak

1 çay kaşığı tuz

Bir tutam kimyon

Humus Hazırlanışı

Pürüzsüz bir humus tarifi için haşlanmış nohutların kabuklarını mutlaka soymalısınız. Nasıl olsa blender ile eziyorum diyerek nohutların kabuklarını soymadan yaptığım bir gün istediğim pürüzsüz kıvama ulaşamamıştım. O gün bu gündür humus yaparken nohutların kabuklarını soyup yapıyorum. Nohutları çok haşlayınca kabukları daha kolay soyuluyor.

Nohutları soyduktan sonra sarımsakları ezin. Limonun suyunu sıkın. Bütün malzemeleri derin bir kaba alın ve blender ile pürüzsüz bir kıvama gelene dek ezin. Servis kabınıza alıp üzerini dilediğiniz baharatla süsleyebilirsiniz.  Afiyet olsun.

 

Yorumlar

  1. Tarifiniz güzel görünüyor ama biz yapabilir miyiz bilemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, sevgili UC. Tarifte yapamayacağınızı düşündüğünüz kısmı yazarsanız size yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. Sevgiler

      Sil

Yorum Gönder