KÜÇÜK FİLOZOFLAR KAMPTA

Herkese merhaba, bugün size “Küçük Filozoflar Kampta” adıyla hayata geçirilen ve aileler tarafından çok ilgi gören ebeveynli çocuk kampından bahsedeceğim. Gelin birlikte kampın kurucu koordinatörü Zeynep Ilgaz’la yaptığımız söyleşiye bir göz atalım.

 

Küçük Filozoflar Kampta nasıl bir organizasyondur, kısaca anlatabilir misiniz?

Küçük Filozoflar Kampta, çocuklu aileler için hazırlanmış, içinde felsefe, drama, sanat, masal gibi etkinlikleri barındıran bir tatil organizasyonudur. Kamp süresince aileler, çocuklar ve yetişkinler kendileri için hazırlanmış atölyelere katılarak verimli güzel bir tatil geçirirler. Çocuklar kendi konfor alanları dışında hem sosyalleşme hem de kendileri için hazırlanmış çeşitli etkinlikler ile kendi yaşıtlarıyla beraber mutlu oldukları ortamda öğrenebilme imkanı bulurlar. Ebeveynler de çocukları güvende ve verimli zaman geçirirken kendilerine zaman ayırabilir veya yetişkinler için hazırlanan atölye programlara katılarak kendileri için özel zaman geçirebilirler.


 -Küçük Filozoflar Kampta'nın çıkış noktası ya da mottosu var mı?

 Mutlu çocuk öğrenir. Mutlu çocuklar, mutlu aileler, mutlu eğitmenler.

 

-Küçük Filozoflar Kampta nasıl ortaya çıktı?

Daha önceden kurucu müdürlüğünü yaptığım okul öncesi eğitim, etüt merkezi kurumumda bu tarzda aileler ile beraber yaptığımız etkinliklerimiz oluyordu. Sonrasında neden bu etkinlikleri tüm Türkiye'deki aileler ile yapmıyorum diye düşündüm ve gerçekleştirdim. Son bir yıldır Türkiye'nin her yerinden aileler ile kamplarımızda buluşuyoruz.

 

-Ekip arkadaşlarınızın genel olarak özelliklerinden bahseder misiniz?

Ekip arkadaşlarımız çocuklar konusunda uzman, birçok alanda yetkin, uzun yıllar eğitim sektöründe çalışmış çok değerli eğitimcilerdir. Ekibimiz başından beri beraber olduğumuz Küçük Filozoflar Kampta’ yı beraber büyüttüğümüz Alev Peşte ve İpek Atik, ekibimize sonradan dahil olan Ayla Karacan, Adem Yıldırım ve Eda Nur Tuzlacı’dan oluşuyor. O kadar çok özellikleri var ki burada anlatmam mümkün değil. Okuyucularımız internet sayfamız www.kucukfilozoflarkampta.com sayfasından eğitmenlerimiz hakkında daha detaylı bilgi edinebilirler.

 

-Kamp yapacağınız tesisleri neye göre belirliyorsunuz?

Kamp yapacağımız tesislerde önceliğimiz, tesisin doğanın içinde olmasıdır. Tesisin açık havada çocukların rahat oyun oynayabileceği güvenli bir alanı olmalı ve bu alan çocuklar için riskler barındırmamalı. En çok önem verdiğimiz konuların başında doğa ve güvenlik yer alıyor.

 

-Pandemi dönemi için nasıl tedbirler alıyorsunuz?

Biz kamplara başladığımızda da az kontenjanlı aile kampları yapıyorduk, bu konuda bir değişiklik olmadı. Kamp süresince maske ve siperlik kullanımı zorunludur. Atölye çalışmalarımızı sosyal mesafe kurallarına göre gerçekleştiriyoruz ve etkinliklerimizin tamamını açık alanda yapıyoruz.

 

 

Yorumlar