LİMONLU KEK TARİFİ

 

LİMONLU KEK İÇİN MALZEMELER

1 su bardağı un

1 su bardağı nişasta

1 tane limon

2 yemek kaşığı Hindistan cevizi

Yarım çay kaşığı zerdeçal

1,5 su bardağı toz şeker

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 çay bardağı Ayçiçek yağı

1 ay bardağı sıcak su

4 yumurta

1 tatlı kaşığı tereyağı

 

LİMONLU KEK HAZIRLANIŞI

Kek kalıbınızı tereyağı ile yağlayın. Kalıbın içine bir yemek kaşığı Hindistan cevizi koyup kabın her tarafına yayın. Kek kalıbını buzdolabına koyun.

Fırını 170 dereceye getirin, alt üst ayarda çalıştırın.

Yumurtaların beyazı bir kaba sarısını başka bir kaba kırıp ayırın.

Başka bir kabın içine un, nişasta, kabartma tozu, bir yemek kaşığı Hindistan cevizi, vanilya, zerdeçalı koyup iyice karıştırın.

1 su bardağı şeker ile yumurta beyazını ayrı bir kapta köpük kıvamına gelinceye dek çırpın ve bir kenara alın.

Bir limonun kabuklarını rendeleyin. Ardından limonun suyunu sıkın.

Yarım bardak şekeri ve yumurta sarısını iyice çırpın. Yumurta sarısının olduğu kabın içine sıcak suyu, Ayçiçek yağını, limon suyunu ekleyip tekrar çırpın.

Ardından limon kabuğu rendesini ve kuru malzemeleri ( un, nişasta, vanilya, kabartma tozu, zerdeçal) kabın içine ekleyip çırpın.

Son olarak yumurta beyazını da kaba ekleyin ve kabarıklığını bozmadan bir spatula ile yavaşça karıştırın.

Buzdolabına koyduğunuz kek kalıbının içine kek malzemelerini döküp önceden ısıtılmış fırında pişirin. Yaklaşık 30 dakika sonra kontrol edin. Ortalama 30-40 arasında kekiniz pişmiş olacak.

Kekiniz soğuduktan sonra kalıbından çıkarıp dilimleyebilirsiniz. Şimdiden elinize sağlık, afiyet olsun.

 

Yorumlar