LİMONLU KEK İÇİN MALZEMELER
1
su bardağı un
1
su bardağı nişasta
1
tane limon
2
yemek kaşığı Hindistan cevizi
Yarım
çay kaşığı zerdeçal
1,5
su bardağı toz şeker
1
paket kabartma tozu
1
paket vanilya
1
çay bardağı Ayçiçek yağı
1
ay bardağı sıcak su
4
yumurta
1
tatlı kaşığı tereyağı
LİMONLU KEK HAZIRLANIŞI
Kek
kalıbınızı tereyağı ile yağlayın. Kalıbın içine bir yemek kaşığı Hindistan
cevizi koyup kabın her tarafına yayın. Kek kalıbını buzdolabına koyun.
Fırını
170 dereceye getirin, alt üst ayarda çalıştırın.
Yumurtaların
beyazı bir kaba sarısını başka bir kaba kırıp ayırın.
Başka
bir kabın içine un, nişasta, kabartma tozu, bir yemek kaşığı Hindistan cevizi,
vanilya, zerdeçalı koyup iyice karıştırın.
1
su bardağı şeker ile yumurta beyazını ayrı bir kapta köpük kıvamına gelinceye
dek çırpın ve bir kenara alın.
Bir
limonun kabuklarını rendeleyin. Ardından limonun suyunu sıkın.
Yarım
bardak şekeri ve yumurta sarısını iyice çırpın. Yumurta sarısının olduğu kabın
içine sıcak suyu, Ayçiçek yağını, limon suyunu ekleyip tekrar çırpın.
Ardından
limon kabuğu rendesini ve kuru malzemeleri ( un, nişasta, vanilya, kabartma
tozu, zerdeçal) kabın içine ekleyip çırpın.
Son
olarak yumurta beyazını da kaba ekleyin ve kabarıklığını bozmadan bir spatula
ile yavaşça karıştırın.
Buzdolabına
koyduğunuz kek kalıbının içine kek malzemelerini döküp önceden ısıtılmış
fırında pişirin. Yaklaşık 30 dakika sonra kontrol edin. Ortalama 30-40 arasında
kekiniz pişmiş olacak.
Kekiniz
soğuduktan sonra kalıbından çıkarıp dilimleyebilirsiniz. Şimdiden elinize
sağlık, afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder