MERAKLI BAHÇE, EĞİTİMPEDİA

 

Eğitimpedia’da Haftanın Çocuk Kitabı sayfasında, bu hafta Meraklı Bahçe kitabını inceledim. Çevre ve doğayı konu alan bu kitabı çocuklarım çok severek defalarca kez okudu. Kitabın çocuklar üzerindeki etkisi o kadar büyüktü ki çocukların yaşadıkları çevreye, sokağımızdaki bitkilere daha dikkatli bakmamızı sağladı. Aşağıda inceleme metnimin bir kısmını paylaşıyorum. Sayfanın altına eklediğim linki tıklayarak metnin tamamına ulaşabilirsiniz.

 

“Bir zamanlar bahçesi, ağacı ya da herhangi bir yeşilliği olmayan bir şehir vardı. İnsanların çoğu vakitlerini içeride geçiriyordu. Tahmin edeceğiniz gibi burası pek kasvetli bir yerdi.”

Meraklı Bahçe kitabında Manhattan'ın batı yakasındaki Highline demiryolunun yeniden canlandırılmasından ilham alan Peter Brown, büyüleyici görselleri keşif ve umut dolu bir anlatımla birleştiriyor.

Yapılandırılmamış oyun ve merakın ön planda yer aldığı sayfalarda incelikli mesajlara da ver veriliyor. Yetişkinler ve çocuklar için yaşadığımız dünya ile bağ kurmada oyunun önemini ele alan çevreci bir kurgunun içinde buluyoruz kendimizi.

 https://www.egitimpedia.com/haftanin-cocuk-kitabi-merakli-bahce 

Yorumlar