25 Ocak 2013 Cuma

MANTARLI EKMEK



MALZEMELER
500 gr doğranmış mantar
1 adet soğan
2 yemek kaşığı un ( silme )
2 yemek kaşığı su
Yarım çay bardağı süt
1 paket krema
Bir miktar rendelenmiş kaşar
1 paket kepekli tost ekmeği
Tuz, karabiber


 HAZIRLANIŞI

Soğanı uzun ince doğrayın. Bir tavanın içine koyun. Üzerine su ilave ederek soğanlar suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Ardından doğranmış mantarları ekleyin. Mantarlar suyunu çekince unu ve sütü ekleyin. Bir iki dakika karıştırarak kavurun. Ardından kremayı ve baharatları ekleyip bir iki dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Mantarlı karışım soğumadan bir kaşık yardımıyla tost ekmeklerinin üzerine yerleştirin. Üzerine de rendelenmiş kaşar ilave edin. Fırında kaşarlar eriyip üzeri kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.

21 Ocak 2013 Pazartesi

KAKAOLU KEK



MALZEMELER
3 yumurta
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 avuç bütün fındık


HAZIRLANIŞI
Derin bir kabın içinde yumurta ve şekeri 4-5 dakika mikserle çırpın. Daha sonra içine önce sıvı malzemeleri ekleyip bir dakika kadar çırpın. Ardından un, vanilya ve kabartma tozunu elekten geçirerek ilave edin. Güzelce karıştırın ve yağlanmış kek kalıbına bütün malzemeyi boşaltın. Son olarak fındıkları sudan geçirip una bulayın, fındıkları tek tek alıp kek hamurunun içine atın. Herhangi bir kaşıkla fındıkları hafifçe hamurun içine gömün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin. Afiyet olsun.

14 Ocak 2013 Pazartesi

KAHVE KREMALI FINDIKLI YAŞ PASTA





MALZEMELER

250 gram tereyağ
250 ml kahve kreması ( Kondens Milch )
2 yemek kaşığı ( silme ) kakao
1 adet üç katlı hazır kek
2 adet muz
1 paket kavrulmuş fındık taneleri ya da yer fıstığı
1 su bardağı soğuk süt

HAZIRLANIŞI

Tereyağını oda sıcaklığında eritin. Derin bir kabın içine tereyağı, kakao ve kahve sütünü boşaltın. 10 dakika mikserle çırpın. Ardından karışımı buzluğa koyun 2-3 dakika buzlukta bekletin. Çıkarıp tekrar 10 dakika mikserle çırpın. Yine buzlukta 2-3 dakika bekletin.
Bu işlemi karışım iyice özleşene ve pürüzsüz bir kıvama gelene dek tekrarlayın. Yaklaşık iki saati buluyor kremanın tamamen özleşmesi. Bu pastayı sakin ve sabrınızın bol olduğu bir günde yapmanızı tavsiye ederim. Aksi halde bütün malzemeyi balkondan aşağı atma hissine kapılabilirsiniz J
Krema hale geldiyse kek için çalışmalara başlayabiliriz. Taban kata keki koyup üzerini silikon fırça yardımıyla sütle nemlendirin.Üzerine bir kat krema sürün. Kremayı spatula yardımıyla güzelce yayın. Kremanın üzerine dilimlenmiş muzlar döşeyin. Tekrar ikinci kat keki koyup aynı işlemi tekrarlayın. En üst kata keki koyduktan sonra pastanın kenarları da dahil olmak üzere kremayı her tarafına yayın. Üzerine de bol miktarda fındık parçalarını serpiştirin.
Pastamız servise hazır. Afiyet olsun.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...