MİLFÖY PASTA


MALZEMELER
1 paket milföy
300 gr süzme yoğurt
1 adet elma
1 adet kivi
1 adet muz
5-6 adet ceviz
1 çay bardağı pudra şekeri
2 tatlı kaşığı tarçın
3-4 yemek kaşığı bal
1 paket vanilya



HAZIRLANIŞI

Milföyü seviyoruz sanırım. Hazır milföyle kafayı bozmuşken, milföylü  tariflere devam edelim dedim. Daha önce hazırladığım ‘’milföyden mutlu bir yuva nasıl kurulur’’ tarifime çok yoğun ilgi aldım.
Bu konuda tarifimi beğenenlere yeri gelmişken teşekkür ediyorum. Aynı tarifin şimdi tatlı versiyonunu yapacağız. Umarım bu da en az diğeri kadar hoşunuza gider.
O zaman tarifimize başlayalım. Hazırlaması en fazla 15 dakikanızı alır. Aniden bir misafiniz geldiğinde ya da tatlı krizine acil müdahalede çabucak hazırlayabileceğiniz bir tarif. Sunumuyla da çok şık…
Milföyleri oda sıcaklığında yarım saat bekletin. İyice ısısını kaybetmesini sağlayın. Üzerine bir bardak, kase ya da kurabiye şekillendirici koyun. Ben kenarı tırtıklı bir kap kullandım şekilli olmasını istediğim için. Siz de dilediğiniz şekilleri kullanabilirsiniz: Kalp, çiçek, böcek vb…

Kenar kısımlarından bıçakla kesin. Bu ilk kestiğiniz parça taban kısmını oluşturacak. Ardından duvarlarını örmeye başlayacağız. Bunun için kullandığınız aynı kapla tekrar aynı işlemi tekrar edin. İkinci kestiğiniz parçanın üzerine daha küçük bir kap koyun ya da göz kararı daha küçük bir ölçü belirleyip tekrar kesin. Elinizde bir tam yuvarlak ve içi boş daha küçük bir yuvarlak olacak.
Ardından bu yuvarlakları üst üste koyun. Üzerine fırça ile çok az zeytinyağı sürün. Ve 180 derece ayarlı fırında kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra bir kenarda soğumasını bekleyin.
Milföyler soğurken kremayı hazırlayalım. Çukur bir kabın içinde süzme yoğurt, vanilya, pudra şekeri, ceviz ve küçük küpler şeklinde doğranmış meyveleri güzelce karıştırın. Milföyler soğuduktan sonra kremalı meyveleri tatlı kaşığı ile içine dikkatli bir şekilde doldurun. Üzerine biraz tarçın serpiştirin ve bal gezdirin. Soğuk servis yapın. Afiyet olsun.



Yorumlar

  1. super vallahi .ellerine saglik.biz burda volovan diyoruz.bu milfoy sahanlarina.kendi yapinca baska tabi insanin.denenesi tariflerden.hayirli cumalar.

    YanıtlaSil
  2. vayyy bencede süper ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. enfes görünüyor...okuldan geldim ve açııııım....

    YanıtlaSil
  4. hımm yine mis gibi bir tarif eline sağlık:))

    YanıtlaSil
  5. hımmm,çok güzel görünüyor,böreğimide alıp geleyim ben sana yanına birde çay yeriz beraber:)
    ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  6. Ne kadar güzel tatlar ne kadar güzel sunumlar sizden öğreneceğim çok şey var ellerinize sağlık takipdeyim:)

    YanıtlaSil
  7. Meriiiii, burası harika bir yer.. çok beğendim. pastaysa süper, çok akıllıca, içinde hazine gizli :)

    YanıtlaSil
  8. Hanımlar hanımlar hanımlar,içten ve samimi yorumlarınızla beni acayip şımarttınız:)Ama bu ilginin müptelası olurum uyarayım sizi:)Hepinize çok çooook teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  9. ellerıne sağlık canım değişik olmus denemem lazım inşalah en kısa zamanda sevgıler

    YanıtlaSil
  10. Milföye bayılırım süper gürünüyor, yarın deniyeceğim.
    Eline sağlık, Aysel

    YanıtlaSil
  11. gerçekten nefis görünüyor,ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  12. fettucini alfredo tarifi ararken buldum bloğunu iyi ki de bulmuşum ne güzel yazıların var :) Tariflerinde çok açıklayıcı ve güzel değişik artık buradayım bana da beklerimm canım :D

    YanıtlaSil

Yorum Gönder